
مقدمه ای در مورد انجام پروژه دانشجویی
با پیشرفت تکنولوژی در تمامی زمینهها شاهد آسان شدن کارها هستیم، تا جایی که این آسان شدن کارها حتی به پروژههای دانشجویی نیز مربوط شده است. امروزه بسیاری از دانشجویان برای انجام پروژههای دانشجویی خود به مشکل بر میخورند، زیرا یا دانش و تجربه کافی را ندارند و یا زمان زیادی برای انجام پروژهها ندارند.
بدین ترتیب نیاز به یک فرد ماهر در کنار خود دارند، تا بتوانند به بهترین شکل ممکن در هر مقطعی که هستند، با موفقیت دوران تحصیلی خود را پشت سر بگذارند. اما نکته جالب اینجاست که بسیاری از افراد با انجام پروژه دانشجویی کسب درآمد میکنند.
اما آیا با جزئیات این نوع کسب درآمد آشنایی دارید؟ چگونه میتوان با قبول پروژههای مختلف درآمد خوبی داشت؟ آیا این نوع کسب و کار نیاز به سطح سواد خاصی دارد؟ در ادامه به تمامی سوالات بیان شده پاسخ خواهیم داد.
منظور از پروژه دانشجویی چه نوع پروژههایی است؟
لفظ پروژه دانشجویی یک لفظ عام بوده و میتواند شامل موارد بسیاری از پروژهها در حوزههای مختلف شود، در اینجا ما سعی میکنیم مطرحترین پروژهها را نام برده و توضیحات مختصری ارائه کنیم.
- پروژههای دانشجویی وابسته به دانشی که دانشجو در آن حوزه تحصیل میکند، میتوانند با موضوعات متفاوت مطرح شوند. برای مثال برای یک دانشجو محصل در رشته کامپیوتر پروژههایی مانند : پروژههای جاوا، جی کوئری Jquery، اچ تی ام ال و سی اس اس HTML و CSS و هم چنین پروژههای تحقیقی و درست کردن پاور پوینت و ورد مطرح میشود.
- برای یک دانشجو محصل در رشته گرافیک پروژههایی مانند : فتوشاپ Photoshop، کورل Corel، پروژههای مربوط به طراحی آرم و نشانه، طراحی پوستر، هندسه نقوش و… مطرح هستند.
- علاوه بر آن انجام پروژه دانشجویی، در مقاطع تحصیلات تکمیلی میتواند شامل نوشتن پروپوزال و پایان نامه نیز باشد. البته نوشتن پروپوزال و پایان نامه معمولا تابع اصول نگارشی خاصی میباشد. آماده سازی سمینار نیز یکی دیگر از انواع پروژههای دانشجویی میباشد که بسیاری از دانشجویان تمایل دارند آن را به یک فرد دیگر واگذار کنند.
- در رشته مهندسی برق که از قضا یکی از رشتههای پرطرفدار در ایران میباشد، پروژههایی مانند : پروژه برنامه نویسی برق نظیر متلب MATLAB، میپیل، کامسول، متمتیکا، پروژه گمز GAMS و … معمولا مطرح هستند.
- رشته مهندسی مکانیک نیز یکی دیگر از رشتههای محبوب بوده که پروژههای دانشجویی آن شامل : پروژههای آباکوس Abaqus، انجام پروژه انسیس(ANSYS)، انجام پروژههای سالیدورک (solidwork)، پروژههای کامسول، پروژههای EES و… میباشند.
چندین توصیه برای قبول پروژههای دانشجویی
- همانطور که متوجه شدید، انجام برخی از پروژههای دانشجویی نیاز به تخصص در حوزه خاصی دارند. برخی از پروژهها به صورت دستی و برخی دیگر نیازمند این هستند که شما به یک یا چند نرم افزار در حوزه مورد نظر مسلط باشید. بنابراین هنگام انجام پروژه دانشجویی، ابتدا مطمئن شوید که حوزه پروژه مورد نظر را به خوبی شناخته و میتوانید آن را به انجام رسانید.
- هنگامی که قصد قبول کردن یک پروژه را دارید از فرد مورد نظر جزئیات پروژه را بپرسید. در برخی از مواقع کارفرما یا دانشجو کلیاتی را بیان میکند که خیلی مربوط به کار نبوده و مفهوم را به خوبی منتقل نمیکند. بنابراین برای این که کیفیت کار شما زیر سوال نرود لازم است تا به خوبی پروژه را درک کنید.
- سعی کنید بروز باشید. در انجام پروژههای دانشجویی در هر حوزهای که وارد شدید، سعی کنید تمامی مطالب و جزئیات آن حوزه را یاد بگیرید.
- هنگامی که برای اولین بار و به شکلی کاملا مستقل با یک کارفرما ارتباط برقرار میکنید و پروژهای را متقبل میشوید، ابتدا مبلغی به صورت بیعانه از او دریافت کنید تا دچار ضرر نشوید. در صورتی که پروژه بزرگی را تقبل کردهاید، بهتر است هزینه آن را در چندین قسمت دریافت کنید. مثلا یک پروژه را به سه قسمت تقسیم کرده و زمان آماده شدن هر کدام از قسمت ها، هزینه را دریافت کنید.
کلام آخر
انجام پروژه دانشجویی راهی مناسب برای کسب درآمد به ویژه برای افرادی است که دوست دارند به صورت فریلنسری کار کنند. داشتن تخصص و تجربه در این زمینه به افراد کمک میکند تا موفق باشند.
رعایت نکاتی ساده در ابتدای امر کمک میکند تا فریلنسر بهتر بتواند با مشتری ارتباط برقرار کرده و تعداد مشتریان خود را افزایش دهد. در این مقاله سعی شد پروژههای دانشجویی پرمخاطب معرفی و نکات و اصول اولیه برای گرفتن پروژههای دانشجویی به طور خلاصه بیان شود.
مقالات مرتبط:
دیدگاه خود را بنویسید